Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Κουνέλι σκορδάτο

Υλικά
• 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
• 1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
• Ενα κεφάλι ολόκληρο σκόρδο
• 1/2 ποτήρι νερού λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού.
2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κεφάλι του σκόρδου (χωρίς να το καθαρίσουμε αφού το πλύνουμε πολύ καλά), το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί (χωρίς νερό) και σερβίρουμε σε μία πιατέλα.
4. Στο κέντρο της πιατέλας τοποθετούμε την κεφαλή του σκόρδου (ούτως ώστε να γίνουν ομηρικοί καυγάδες για το ποιός θα την πρωτοφάει).