Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Κουνέλι με παπαρδέλες

Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό παπαρδέλες ή ταλιατέλες
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
100 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
18 μικρά κρεμμυδάκια του στιφάδου
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές μουστάρδα γαλλικού τύπου
1 ½ φλιτζ κόκκινο κρασί
2 φλιτζ ζωμό κότας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λειώνετε τις 3 κουταλιές βουτύρου και σοτάρετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.
Αλευρώνετε και αλατίζετε το κουνέλι και το τηγανίζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει στο ίδιο τηγάνι που κάνατε το μπέικον. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Βάζετε το μπέικον , τα κρεμμυδάκια και το κουνέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε στο τηγάνι 1 κουταλιά ακόμα αλεύρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε ζωηρά. Ρίχνετε λίγο-λίγο το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς τον ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Όταν πάρουν βράση περιχύνετε το μίγμα του κουνελιού.
Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε στους 170ο για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό για να υπάρξει στο τέλος του μαγειρέματος αρκετή σάλτσα στο ταψί.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λειώσει. Τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με το κουνέλι και ανακατεύουμε ελαφρά για να ρουφήξουν τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε αφού ρίξουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε τριμμένο τυρί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ
6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
250γρ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
250γρ ΦΕΤΑ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ ΣΕ ΤΡΙΜΜΑΤΑ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ Ή ΠΛΙΓΟΥΡΙ Ή ΡΥΖΙ
2 ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
ΑΛΑΤΙ - ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
700γρ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
200γρ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΨΙΛΟΤΡΙΜΜΕΝΟ Ή ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ½ ΠΟΤΗΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΜΠΟΛ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,  ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΛΑΣΤΗ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ, ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 3 – 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ºC ΓΙΑ 10΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΩΜΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΓΙΑ 7΄– 8΄ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΓΙΑ 4΄- 5΄ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10΄ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΒΓΑ. ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΗΧΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΠΙΤΑ Nº 36 ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΤΟΥ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΧΕΙ. ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΚΟΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΙΤΑ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ 2 -3 ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 50΄ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ 1 ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
250γρ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
125γρ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

1 ΚΟΥΤΙ ΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ (250γρ)
1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ (400γρ)
1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ (400γρ)
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
500γρ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΩΡΙΜΕΣ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΝΙΑΚ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΛΕΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ) ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 22εκ, TO ΠΑΤΑΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ KAI ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΓΙΑ 7΄-8΄ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 5΄ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΙΖ ΚΕΪΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΙΑΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΣΙΡΟΠΙ). ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ.



ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
          380gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
          850gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
          1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
          1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΟ ΚΑΝΕΛΑ
          3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ
          3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΡΟΥΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Ή ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΗ ΒΑΣΗ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ (ΜΕΧΡΙ NA ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ).
 ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ - ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΜΟΡΦΗ (ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΥΦΕΣ) - ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΛΙΓΗ-ΛΙΓΗ ΤΗΝ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ ΜΟΡΦΗ.
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 23cm Ή 25cm  ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡ2140ΙΜΜΕΝΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ‘Η ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟ.

ΚΑΡΥΔΑΤΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
4 ΜΕΛΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
3 ΑBΓΑ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
¼ ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ (ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ)
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ (ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠOΛ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣOΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΥΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ.
ΜΕ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ) ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠOΛ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ: ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ, ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ (ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΗΧΤΟ ΧΥΛΟ).
 
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙΑ – ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2΄ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.
ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ Ή ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ