Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κουλουράκια με ούζο και μαστίχα Χίου


  • Κουλουράκια με ούζο και μαστίχα Χίου

    1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
    1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι γλυκού σόδα
    1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη (αν σας αρέσει βάλτε ένα κουταλάκι)
    5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
    6 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
    1 κουταλάκι κανέλα

    Ρίχνετε σε ένα μπώλ το ούζο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Προσθέστε τη μαστίχα λίγο αλευρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατέψτε. Σιγά σιγά ρίξτε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και να πλάθεται.
    Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια τα όποια τα βουτάμε ένα ένα στο μείγμα απο κανέλα και καστάνη ζάχαρη που έχουμε φτιάξει.
    Τα αράδιαζουμε σε αλάδωτο ταψί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς κελσίου για 30 - 40 λεπτά, χώρις όμως να πάρουν χρώμα. Πρέπει να μείνουν λευκά.

    Είναι κουλουράκια με άρωμα μαστίχας και ούζου Μοναδικά! Δοκιμάστε τα!

    Καλή Επιτυχία!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου