Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑς ΜΕ ΠΕΣΤΟ

 
 
Για τα μπισκότα
  • 110 γρ. πούδρα (αλεύρι) αμυγδάλου
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτας περασμένη από το μούλτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για το πέστο βασιλικού
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • ½ σκ. σκόρδο
  • 30 φύλλα βασιλικού
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • Μέθοδος Εκτέλεσης
    Για τα μπισκότα
    • Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αμύγδαλο με το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας.
    • Ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετή λιπαρή.
    • Καλό είναι να τη βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
    • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας με τη βοήθεια 2 αντικολλητικών χαρτιών σε πάχος 4-5 χιλιοστών.
    • Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας με κουπάτ και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Προσέχουμε το πάχος των μπισκότων μας να είναι περίπου ½ εκ.
    • Μεταφέρουμε το ψυγείο για 5 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη μας. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
    • Με τη ζύμη που περισσεύει κόβοντας τα σχεδιάκια την πλάθουμε ξανά, την απλώνουμε και κόβουμε καινούρια μπισκότα.
    Για το πέστο βασιλικού
    • Χτυπάμε στο μούλτι το κουκουνάρι, το σκόρδο, το βασιλικό και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Αφού ομογενοποιηθούν καλά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
    • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.
    • Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν γεμιστά  μπισκότα ή σαν ταρτάκια.