Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μπιφτέκια με τυρί Μαστέλο

Υλικά 200 γρ. τυρί Μαστέλο 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 αυγά 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για το γαρνίρισμα 100 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης 50 γρ. βούτυρο 3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες αλάτι πιπέρι Οδηγίες παρασκευής 1. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 2. Προσθέτετε τα αυγά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. 3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες. 4. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με το Μαστέλο. 5. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C, 35'. 6. Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε 5'-6', στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί. 7. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου