Για τα μπισκότα
- 110 γρ. πούδρα (αλεύρι) αμυγδάλου
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. λιαστή ντομάτας περασμένη από το μούλτι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για το πέστο βασιλικού
- 150 γρ. κουκουνάρι
- ½ σκ. σκόρδο
- 30 φύλλα βασιλικού
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα
- Μέθοδος ΕκτέλεσηςΓια τα μπισκότα
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αμύγδαλο με το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετή λιπαρή.
- Καλό είναι να τη βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας με τη βοήθεια 2 αντικολλητικών χαρτιών σε πάχος 4-5 χιλιοστών.
- Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας με κουπάτ και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Προσέχουμε το πάχος των μπισκότων μας να είναι περίπου ½ εκ.
- Μεταφέρουμε το ψυγείο για 5 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη μας. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
- Με τη ζύμη που περισσεύει κόβοντας τα σχεδιάκια την πλάθουμε ξανά, την απλώνουμε και κόβουμε καινούρια μπισκότα.
Για το πέστο βασιλικού- Χτυπάμε στο μούλτι το κουκουνάρι, το σκόρδο, το βασιλικό και την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφού ομογενοποιηθούν καλά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν γεμιστά μπισκότα ή σαν ταρτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου