Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κουνέλι γεμιστό με μυζήθρα


Υλικά

  1. 1 κουνέλι
  2. 300 γρ -500γρ(ανάλογα το μέγεθος του κουνελιού) μυζήθρα Κρήτης
  3. 1/2 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά(προαιρετικά)
  4. αλάτι,πιπέρι
  5. 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  6. 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  7. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  8. χυμό 2 λεμονιών
  9. 1 κλαράκι δεντρολίβανου
  10. Βελόνα και κλωστή για το ράψιμο της κοιλιάς του κουνελιού
  11. Για το δέσιμο της σάλτσας:
  12. 2 κ.γ.κορν φλάουρ
  13. 1 κ.σ. μέλι
Οδηγίες

  1.  Παίρνουμε ολόκληρο το κουνελάκι,το αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και ύστερα και εσωτερικά.
  1.  Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά στη μυζήθρα και γεμίζουμε εσωτερικά το κουνελάκι.
  1.  Ράβουμε με βελόνα και κλωστή την κοιλίτσα του και όλο τα άνοιγμα μέχρι πάνω στο λαιμό του.
  1.  Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές σχισμές σε διάφορα σημεία του κουνελιού και βάζουμε το σκόρδο.
  1.  Σε μία γάστρα τοποθετούμε μια σχάρα και ακουμπάμε το κουνελάκι.
  1.  Περιχύνουμε πάνω του το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.Τοποθετούμε πάνω του ένα κλαράκι δεντρολίβανου και ρίχνουμε 1 φλυτζάνα νερό μέσα στη γάστρα.
      7.Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  1.  Μετά από μία ώρα προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα με κλειστή τη γάστρα.
  1.  Βγάζουμε το σκέπασμα της γάστρας και το ψήνουμε λίγο ακόμα για να ροδίσει το κουνελάκι.
  1.  Για να δέσουμε τη σάλτσα,βάζουμε το κορν φλάουρ και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε. Όσο βράζει, τόσο δένει η σάλτσα.
  1.  Βάζουμε το κουνελάκι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω του
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου