Υλικά
- 1 κουνέλι
- 300 γρ -500γρ(ανάλογα το μέγεθος του κουνελιού) μυζήθρα Κρήτης
- 1/2 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά(προαιρετικά)
- αλάτι,πιπέρι
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- χυμό 2 λεμονιών
- 1 κλαράκι δεντρολίβανου
- Βελόνα και κλωστή για το ράψιμο της κοιλιάς του κουνελιού
- Για το δέσιμο της σάλτσας:
- 2 κ.γ.κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μέλι
Οδηγίες
- Παίρνουμε ολόκληρο το κουνελάκι,το αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και ύστερα και εσωτερικά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά στη μυζήθρα και γεμίζουμε εσωτερικά το κουνελάκι.
- Ράβουμε με βελόνα και κλωστή την κοιλίτσα του και όλο τα άνοιγμα μέχρι πάνω στο λαιμό του.
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές σχισμές σε διάφορα σημεία του κουνελιού και βάζουμε το σκόρδο.
- Σε μία γάστρα τοποθετούμε μια σχάρα και ακουμπάμε το κουνελάκι.
- Περιχύνουμε πάνω του το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.Τοποθετούμε πάνω του ένα κλαράκι δεντρολίβανου και ρίχνουμε 1 φλυτζάνα νερό μέσα στη γάστρα.
- Μετά από μία ώρα προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα με κλειστή τη γάστρα.
- Βγάζουμε το σκέπασμα της γάστρας και το ψήνουμε λίγο ακόμα για να ροδίσει το κουνελάκι.
- Για να δέσουμε τη σάλτσα,βάζουμε το κορν φλάουρ και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε. Όσο βράζει, τόσο δένει η σάλτσα.
- Βάζουμε το κουνελάκι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω του
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου