Σουβλάκι χοιρινό
Συστατικά
- 2 ψαρονέφρια (800 γρ. συνολικά)
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- χονδρό αλάτι
- πιπέρι
- ξυλάκια για σουβλάκια ή ανοξείδωτες σούβλες
Για το σερβίρισμα
- πίτες
- 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 8
- τζατζίκι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που
έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί
όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
- Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο
κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να
ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
- Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
- Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα “φύλλα” του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
- Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ. ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα
ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος
θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού. Το αφήνουμε στο ψυγείο
για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια ή στις ανοξείδωτες σούβλες.
- Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
- Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι
-
-
- ΑΚΗΣ ΠΕΝΤΡΕΤΖΙΚΗΣ
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου