Spaghetti alla chiummenzana (Σπαγκέτι με κόκκινη καυτερή σάλτσα)

Υλικά
Μερίδες: 4-6
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τις
καυτερές πιπερίτσες για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη
ρίγανη, τη μισή ποσότητα βασιλικού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για
περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα βγάζουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
- Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και τραβάμε από τη φωτιά. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, σε κάθε πιάτο
ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί grana padano και μερικές
σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου