ΥΛΙΚΑ
Σπανάκι
1 μάτσο ανιθο, μαϊντανό, σέσκουλα, μυρώνια , καυκαληθρες
Πρασσά
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
Λίγο τραχανά
Φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Στιβουμε πολύ καλά το χοντροκομμένο σπανάκι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα
μυρωδικά, τα Πρασσά, τα κρεμμύδια τη φέτα, το λάδι, τον τραχανά για να
τραβήξει τα υγρά κ το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Σ ένα ρηχό ταψί που το έχουμε λαδωσει βάζω 2 χειροποίητα φύλλα τσαλακωμενα, όπου πρώτα τα έχουμε λαδωσει με το κάτω φύλλο να προεξέχει. Ύστερα ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντας τη κ μετά τα άλλα 4 φύλλα τσαλακωμενα αφού πρώτα τα λαδωσουμε κ κλείσουμε σε κοθρο το κάτω φύλλο. Χαράζουμε την πίτα λαδωνουμε ελαφρώς κ ραντίζουμε με νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα στην κάτω σχάρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου