Ο τίτλος μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους, εναλλακτικά θα μπορούσε να
είναι κουνέλι λεμονάτο, το σκόρδο όμως είναι αυτό που του δίνει την
ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κουνέλι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους
1 ποτηράκι κρασιού λεμόνι
1 ποτήρι κρασί (ανάλογα με τα γούστα σας)
ελαιόλαδο
μερικά φύλλα δάφνης
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αρχικά σωτάρουμε το κουνέλι, που το έχουμε κόψει σε μερίδες και του έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κατόπιν, σωτάρουμε και το σκόρδο.
Τα βάζουμε μετά όλα μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρασί και τη δάφνη. Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι που τα σκεπάζει, έχει καλώς. Αλλιώς χρησιμοποιούμε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει.
Το μυστικό στο κουνέλι είναι το αργό βράσιμο για να λιώνει στο στόμα. Γι αυτό το βάζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα. Αν το κουνέλι είναι του εμπορίου και είναι κάπως παχύ, ίσως χρειάζεται προσαρμογή στο χρόνο.
Περίπου στη μία ώρα προσθέτουμε και το δεντρολίβανο, έτσι για τη νοστιμιά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση συνοδεία ρυζιού, ώστε να χρησιμοποιήσουμε και το θεσπέσιο ζουμί!
Υλικά
1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κουνέλι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους
1 ποτηράκι κρασιού λεμόνι
1 ποτήρι κρασί (ανάλογα με τα γούστα σας)
ελαιόλαδο
μερικά φύλλα δάφνης
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αρχικά σωτάρουμε το κουνέλι, που το έχουμε κόψει σε μερίδες και του έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Κατόπιν, σωτάρουμε και το σκόρδο.
Τα βάζουμε μετά όλα μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρασί και τη δάφνη. Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι που τα σκεπάζει, έχει καλώς. Αλλιώς χρησιμοποιούμε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει.
Το μυστικό στο κουνέλι είναι το αργό βράσιμο για να λιώνει στο στόμα. Γι αυτό το βάζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα. Αν το κουνέλι είναι του εμπορίου και είναι κάπως παχύ, ίσως χρειάζεται προσαρμογή στο χρόνο.
Περίπου στη μία ώρα προσθέτουμε και το δεντρολίβανο, έτσι για τη νοστιμιά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση συνοδεία ρυζιού, ώστε να χρησιμοποιήσουμε και το θεσπέσιο ζουμί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου