Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φιλέτο σολομού με σάλτσα & ντοματίνια




Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
4 μικρά τσαμπάκια ντοματίνια
16 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τα κρεμμυδάκια, το κρασί, το χυμό πορτοκάλι και σιγοβράζετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμυδάκια. Τα βγάζετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψάκι βάζετε τα ντοματίνια, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα σιγοψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά. Ψήνετε και τα φιλέτα του σολομού αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές για 8-10 λεπτά.
Σερβίρετε τα φιλέτα με 2 κουταλιές από τη σάλτσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου