Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κολοκυθόπιτα

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι, 1 αυγό, λίγο λάδι, 1 κιλό κολοκυθάκια, 1 φλιτζάνι βούτυρο, αλατοπίπερο, 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 1 φλιτζάνι χωριάτικο τυρί τριμμένο, 1 παξιμάδι σταρένιο (τριμμένο).
Εκτέλεση: Για να φτιάξομε το φύλλο, βάζομε τα τρία τέταρτα περίπου του αλευριού, βάζομε το λάδι, τα αυγά και όσο νερό σηκώσει, για να κάνομε ένα ζυμάρι μέτριο, όχι πολύ μαλακό και ανοίγομε το φύλλο με το φυλλόξυλο. Πλένομε, ξύνομε τα κολοκυθάκια και τα κόβομε σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρομε μ' ένα μέρος απ' το βούτυρο, αλατοπιπερώνομε και τ' αφήνομε έτσι για λίγο.
Βγάζοντάς τα απ' τη φωτιά, προσθέτομε τα κτυπημένα αυγά, το τυρί και το σιταρένιο παξιμάδι.
Στο ταψί, που το έχομε λαδώσει, βάζομε το πρώτο φύλλο. Απλώνομε τη γέμιση έτσι, που να είναι ίσια σε όλο το ταψί.
Από πάνω στρώνομε το άλλο φύλλο, το βουτυρώνομε
και του χαράζομε την επιφάνεια σε τρίγωνα.
Το ψήνομε για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου