Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΡόδιΤο ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες C, A και Ε, ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, κάλιο και μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών όπως οι πολυφαινόλες.
Όπως βλέπετε, λοιπόν, εκτός από… τύχη έχει πολλά πράγματα να προσφέρει στον οργανισμό μας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι κατέχει ιδιαίτερη θέση στις αντιλήψεις πολλών λαών για τη διατροφή (σίγουρα κάποια γιαγιά θα σας έχει πει ότι το ρόδι “καθαρίζει το αίμα”…)
Στο site Green Magazine βρήκαμε μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ένα πικάντικο αναψυκτικό με ρόδι. Εμείς θα σας την προτείνουμε εδώ με μια μικρή παραλλαγή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι τα εξής:
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ανθρακούχο μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι
  • κατεψυγμένα κράνμπερι
Μουσκεύετε την κανέλα στο χυμό του ροδιού για αρκετή ώρα, ώστε ο χυμός να πάρει το άρωμα του μπαχαρικού. ΜΗ βράσετε το χυμό (όπως αναφέρεται στην αρχική συνταγή), γιατί είναι κρίμα να καταστρέψετε όλα τα ωφέλιμα συστατικά του.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κανέλα από το χυμό, μοιράστε τον σε δύο ποτήρια και απογεμίστε τα ποτήρια σας με ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.
Ανακατέψτε, προσθέστε, εάν θέλετε, πάγο και γαρνίρετε τα ποτήρια σας με τα κράνμπερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου