Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Τηγανίτες σοκολάτας

Υλικά

440g μείγμα για κέικ σοκολάτας
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
λάδι (εκτός αν προτιμάτε βούτυρο)

Για το γαρνίρισμα

μέλι
λιωμένη σοκολάτα
μπανάνα ή σμέουρα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το μίγμα κέικ σε ένα μπολ και κάντε μία τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε το αυγό που προηγουμένως το έχετε χτυπήσει και στη συνέχεια το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι ( όχι μεγάλη ποσότητα) και προσθέτετε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί από την μία πλευρά και την γυρίζετε. Για να μην κρυώσουν οι τηγανίτες μέχρι να τις ψήσετε όλες, μπορείτε να τις βάλετε σε ένα πιρέξ και να τις βάλετε στο φούρνο.
Σερβίρετε με μέλι, κομματάκια μπανάνας, σμέουρα, σοκολάτα λιωμένη, ή ότι άλλο σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου