Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Spaghetti alla chiummenzana (Σπαγκέτι με κόκκινη καυτερή σάλτσα)

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6
  • Διαδικασία

    1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τις καυτερές πιπερίτσες για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
    2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη μισή ποσότητα βασιλικού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    3. Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    4. Τα βγάζουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
    5. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και τραβάμε από τη φωτιά. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.
    6. Αν θέλουμε, σε κάθε πιάτο ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί grana padano και μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου