Η προετοιμασία της Peperonata είναι πολύ εύκολη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε φρέσκα, φρέσκα και αρωματικά πιπεριές. Για να φτιάξετε ένα καλό peperonata, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε και τα 3 χρώματα (πράσινα, κίτρινα και κόκκινα) επειδή έχουν διαφορετικές γεύσεις και υφές.
Εκτός από τα κρεμμύδια που κάνουν τα πιο γευστικά την peperonata, προσθέστε επίσης φρέσκες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή πολτό ντομάτας. Εάν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να κάνετε το Peperonata σε λευκό, χωρίς ντομάτα, αλλά παραμένει πιο άσχετη. Το βασιλικό που δίνει το άρωμα και το άρωμα είναι αναπόφευκτο. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε τη συνταγή της Σικελίας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε, στο τέλος, τις δόσεις ζάχαρης και ξύδι που θα προτείνω. Και τώρα ας δούμε πώς να το κάνουμε.Συστατικά
Peperonata: Πώς να φτιάξετε την peperonata
Προετοιμασία 10 λεπτών
Μαγειρική 30 λεπτά
Σύνολο χρόνου 40 λεπτών
Μερίδες: 6 μερίδες
Θερμίδες: 85kcal
Κόστος: Χαμηλή
Συστατικά
4 πιπεριές (κόκκινο, κίτρινο και πράσινο)
500 g ντομάτες piccadilly
1 λευκό ή κόκκινο κρεμμύδι
Ε.Β. ελαιόλαδο
άλας
φρέσκο βασιλικό
Για γλυκιά και ξινή σάλτσα:
8 κουτάλια ξίδι από λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Διαδικασία
Πώς να φτιάξετε peperonata
Καθαρίστε τις πιπεριές και πλύνετε τις. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες πλάτους περίπου 1 cm. Εάν οι πιπεριές ήταν πολύ μεγάλες, κόψτε τις στο μισό.
Πάρτε ένα τηγάνι με μεγάλο πυθμένα και ρίξτε έναν γύρο άφθονου ελαιολάδου. Προσθέστε το καθαρό και τεμαχισμένο κρεμμύδι και αφήστε το να τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το κρεμμύδι είναι ξηρό, προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε τα σε ένα τηγάνι για μερικά λεπτά. Αλάτι, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου δέκα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε κύβους. Όταν οι πιπεριές μαλακώνουν λίγο, προσθέστε τις ντομάτες κύβων.
Αρωματοποιείται με φρέσκο βασιλικό και ανακατέψτε. Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά.
Οι πιπεριές θα μαγειρευτούν όταν είναι εντελώς μαλακές. Η
αρχική συνταγή Peperonata τελειώνει εδώ. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε τη συνταγή
της Σικελίας, συνεχίστε όπως παρακάτω.
Περίοδος με αλάτι και προσθέστε το λευκό ξύδι και τη ζάχαρη για να κάνετε το
γλυκό και ξινό. Κρατήστε μερικά λεπτά στη φωτιά για να δώσετε χρόνο στο ξύδι
της εξατμίσεως και της ζάχαρης για να λιώσει. Στο τέλος του μαγειρέματος, μόνο
ένα λιπαρό κάτω μαγειρικό κάτω πρέπει να παραμείνει, όχι υδαρής!
Μόλις είστε έτοιμοι, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Ανακατέψτε και ρίξτε σε ένα κεραμικό μπολ. Μόλις
χλιαρά, καλύψτε και κρατήστε το στο ψυγείο. Το Peperonata πρέπει να σερβίρεται
κρύο!
Η Peperonata είναι έτοιμη και σας διαβεβαιώνω
ότι είναι πραγματικά εξαιρετική .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου