Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013


Panacotta με σως κεράσι

panacotta kerasi

Υλικά

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φύλλα ζελατίνης
Για τη σως κεράσι
500 γρ. κεράσια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Την τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα την αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε μαλακώσει από πρίν σε κρύο νερό για 1 λεπτο) και ανακατεύουμε γρήγορα για να κρυώσει και να δέσει η κρέμα. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα σε φόρμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Τέλος για τη σως κεράσι, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα κεράσια, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πάνω από την πανακότα μας.
tip συνταγής
Αντί για σως κεράσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη σως ή και μαρμελάδα από φρούτα της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου