Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
  1. 500 γρ. τορτελίνια με κρέας η τυρί 
  2. 700 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη 
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 10 φύλλα δυόσμου κομμένα 
  5. 60 ml ελαιόλαδο
  6. Λίγη ρίγανη
  7. Λίγο θυμάρι
  8. 15 γρ. ζάχαρη
  9. Αλάτι – Πιπέρι
  10. 100 γρ. παρμεζάνα φλέικς
  11. Φύλλα βασιλικού (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα τορτελίνια, ακριβώς στο χρόνο που αναγράφουν στη συσκευασία τους, και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.  Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
  3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει. 
  4. Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  6. Ρίχνουμε τα φλέικς της παρμεζάνας όταν είναι ακόμη ζεστό το φαγητό μας για να κρατήσει το άρωμα του τυριού. 
  7. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.