Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Πισπινίτσα Θεσσαλίας (πλαστό)



Υλικά

750 γρ. σπανάκι
500 γρ. σέσκουλα
500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 πράσα
1κιλό και 250 γρ. καλαμποκάλευρο
3 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνια λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Αφού τα πλύνουμε τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε ώσπου να “μαραθούν”. Μετά τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το μισό καλαμποκάλευρο, 1 φλιτζάνι γάλα, μισό φλιτζάνι λάδι αλάτι και ζεστό νερό. Όσο χρειάζεται ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη στρώνουμε τα χόρτα που έχουμε ανακατέψει με την υπόλοιπη, μισό φλιτζάνι λάδι, και ρίχνουμε το άλλο μισό καλαμποκάλευρο να καλυφθούν τα χόρτα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι τα δύο φλυτζάνια γάλα, ρίχνουμε περίπου 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ώστε να μουσκέψει το αλεύρι. Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου