Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Συναγρίδα αλά Σπετσιώτα







Μερίδες: 5-6 / Προετοιμασία: 1 ώρα και 30' / Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

1/2 κιλού συναγρίδα ολόκληρη ή σε φέτες
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
2/3 κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
750 γραμμ. ώριμες ντομάτες, περασμένες από σήτα
1/2 κούπας κρασί λευκό ξηρό
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καθαρίστε και πλύντε το ψάρι. Χαράξτε το με κοφτερό μαχαίρι και από τις δύο πλευρές κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς, για να ψηθεί μέχρι μέσα. Βάλτε το σε ταψί, τρίψτε το με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε το. Περιχύστε το με το μισό λάδι, πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι και αφήστε το να σταθεί 1 ώρα. Στο υπόλοιπο λάδι σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε την ντομάτα, το κρασί και το μαϊντανό, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Περιχύστε με αυτή το ψάρι και ψήστε το στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετέ το ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου