Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ


H συνταγή!!! Για τη ζύμη
1 κούπα για αλεύρι Αλλατίνη
1/2 κούπα νερό

½ κούπα Γάλα
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά

Για τη γέμιση
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι Αλλατίνη
1/3 της κούπας ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
4 κρόκους αυγών
1 1/3 κούπες γάλα
3/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια ημίγλυκια ή γλυκόπικρη σοκολάτα

Η ζύμη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ˚ C.
Βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει εντελώς. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ενώ μαγειρεύουμε για άλλο1 ή 2 λεπτά, για να αποβάλει την υπερβολική υγρασία.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χτυπάμε στο μείγμα ένα αυγό τη φορά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να κρυώσει εντελώς.
Με κορνέ σχηματίζουμε τα εκλερ μας σε κομμάτια περίπου των 10cm μήκος.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 ˚ C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν .

Η γέμιση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το άνθος αραβοσίτου, και στους κρόκους αυγών σε ένα μπολ. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ για 2 λεπτά έως ότου το μίγμα είναι παχύ και ωχροκίτρινο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει ενώ χτυπάμε συνεχώς. Βράζουμε για 1 έως 2 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Η επικάλυψη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σοκολάτα μέχρι όλα να έχει λιώσει.

Όταν και η ζύμη μας και η γέμιση μας έχουν κρυώσει , τρυπάμε στο μέσο το εκλέρ μας και το γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ με την κρέμα μας. Από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου