Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014


Απολαυστικά cupcakesTiramisou !
Υλικά
Για την βάση
½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
½ κουταλάκι το γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ελάχιστο αλάτι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι νερό
Για την επικάλυψη
Για το σιρόπι του καφέ
1/3 φλιτζάνι καφέ με δυνατό άρωμα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρέμα μασκαρπόνε
3/4 του φλιτζανιού σαντιγί
220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για την βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 0C. Βουτυρώστε τις φόρμες για τα cupcakes. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε την κρέμα γάλακτος με το νερό. Ενώ το μίξερ δουλεύει προσθέστε τμηματικά και εναλλάξ από το μείγμα του μπολ με το αλεύρι και από το μείγμα του μπολ με την κρέμα γάλακτος.
Γεμίστε τις φόρμες μέχρι τα 2/3 και ψήστε τα cupcakes για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως προτού βάλετε από πάνω την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Ετοιμάζετε το σιρόπι του καφέ. Ζεστάνετε τον καφέ και ρίξτε τον μέσα στη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι αλείψτε τα cupcakes με ένα πινέλο 4 με 5 φορές και αφήστε το να το απορροφήσουν καθώς παγώνουν.

Για την κρέμα
Στο μίξερ χτυπήστε το τυρί μασκαρπόνε με τη ζάχαρη. Σε χαμηλή ταχύτητα , ανακατέψτε στο μίξερ και τη σαντιγί.. Όταν θα είναι έτοιμη η κρέμα σας με την βοήθεια ενός κουταλιού βάλτε την πάνω από κάθε cupcake και πασπαλίστε τα με σκόνη κακάο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου