Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΑΧΙΝΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ







ΥΛΙΚΑ 20 αχινοι 1/2 φλυτζανι λαδι 1/2 φλυτζανι κρασι ασπρο 1/2 κιλο ρύζι (Καρολίνα) 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μυρωδικα!(1 ματσακι μαιντανο,1/2 ματσακι ανιθο, μισο ματσακι δυοσμο,4-5 κρεμμυδακια φρεσκα) 1 ντοματα ψιλοκομμενη Αλάτι Πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφου καθαρισουμε τους αχινους απο τα αγκαθια(τους χτυπαμε δυνατα μεσα σε ενα καλαθι μεχρι να φυγουν τα πολλα αγκαθια και μετα τους τριβουμε για να φυγουν ολα)ανοιγουμε το κατω μερος με ενα μαχαιρακι να φυγουν μονο τα μαυρα ενω το χαβιαρι μενει μεσα). Στη συνεχεια ετοιμαζουμε τη γεμιση.Τσιγαριζουμε το ξερο κρεμμυδι, το φρεσκο,ριχνουμε αλατι,πιπερι,ριχνουμε το ρυζι,τη ντοματα ,σβηνουμε με κρασι ασπρο και αφου εξατμιστει ριχνουμε 1 ποτηρι νερο να παρει μια βραση και τα μυρωδικα. Αφου ετοιμασουμε τη γεμιση αρχιζουμε να γεμιζουμε τους αχινους.Στη συνεχεια τους τοποθετουμε σε μια βαθια κατσαρολα βαζουμε νερο μεχρι να σκεπαστουν,2-3 κουταλιες λαδι και τους αφηνουμε να σιγοβρασουν μεχριν να πιουν το νερακι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου