Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Ρολάκια κοτόπουλου με τυρί







Ελαφρύ και θρεπτικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας.
2 φιλέτα κοτόπουλου
1 ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. λάδι
3 κ.σ. πάστα ελιάς
Κόκκους κόκκινου, μαύρου και λευκού πιπεριού
Σπάγκο μαγειρικής
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Ξεπλένουμε τα φιλέτα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαιράκι τα χαράσσουμε ώστε να ανοίξουν στη μέση. Τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και τα χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό σφυράκι ώστε να ανοίξουν.
Βάζουμε σε ένα μκπολ την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, την πάστα ελιάς και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Απλώνουμε τα φιλέτα σε επιφάνεια, τα αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε πάνω σε κάθε ένα λίγο από το μείγμα με την πάστα ελιάς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό και τα σταθεροποιούμε με το σπάγκο. Τα αλείφουμε εξωτερικά με λάδι και τα πασπαλίζουμε με τους κόκκους πιπεριού, φροντίζοντας να κολλήσουν πάνω τους και τα βάζουμε σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο.
Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά. Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο, αφαιρούμε το σπάγκο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου