Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Πεταλιδόπιτα









Πεταλιδόπιτα
             1 1/2 κιλό πεταλίδες
             5-6 μέτρια κρεμμύδια
             350 γραμ. λάδι
             1 κρασοπότηρο ρύζι
             7 + 2 δη λ. 9 φύλλα σπιτικά (όπως φτιάχνουμε για την πίτα - τα 2 απ' αυτά τα ψήνουμε σκέτα σε ταψάκι)
             αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τις πεταλίδες. Τις βράζουμε με λίγο νερό (ίσα  ίσα να τις σκεπάζει). ’Αφού βράσουν, περίπου μισή ώρα, αδειάζουμε το ζουμί τους και πέφτουν οι πεταλίδες ξεκολλημένες από το όστρακό τους σε μια λεκανίτσα.
Καβουρδίζουμε καλά τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνουμε τις πεταλίδες, τα 2 ψημένα φύλλα, τριμμένα σε κομματάκια, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
’Ανοίγουμε 7 άλλα φύλλα. Βάζουμε σε μέτριο ταψί για στρώση 4 φύλλα λαδωμένα, στη μέση τη γέμιση, και άλλα 3 φύλλα από πάνω. Ρίχνουμε και άπ1 έξω λάδι (όπως ακριβώς σ' όλες τις πίτες).
Την ψήνουμε σε φούρνο 1 ώρα.

Σημείωση: Ή σπεσιαλιτέ προέρχεται από το κεραμίδι Βόλου (χωριό Β. ανατολικού Πηλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου