Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Σουβλάκι χοιρινό

Συστατικά

  • 2 ψαρονέφρια (800 γρ. συνολικά)
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • χονδρό αλάτι
  • πιπέρι
  • ξυλάκια για σουβλάκια ή ανοξείδωτες σούβλες
Για το σερβίρισμα
  • πίτες
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 8
  • τζατζίκι
  •  

    Μέθοδος Εκτέλεσης


    • Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
    • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
    • Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
    • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
    • Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα “φύλλα” του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
    • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
    • Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ. ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. 
    • Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια ή στις ανοξείδωτες σούβλες
    • Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά.
    • Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι
    •  
    •  
    •  ΑΚΗΣ ΠΕΝΤΡΕΤΖΙΚΗΣ
    •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου