Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Mοσχαράκι με μελιτζάνες στιφάδο στο φούρνο


 

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι ελιά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
500 γραμμάρια πατάτες
3 κρεμμύδια μεγάλα
Σπιτική σάλτσα 5 κουταλιές


Μία κουταλιά σάλτσα του εμπορίου αν θέλετε (πελτέ)
1 ξύλο κανέλα.. 1 δαφνόφυλλο ..αλάτι πιπέρι.. νερό ελαιόλαδο.
Λίγο ξύδι και λίγο κρασί

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε σκέτο το κρέας και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά του.

Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.. στη συνέχεια ρίχνουμε μισό κρασοπότηρο κρασί και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.. ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα τσιγαρίζουμε ωραία το κρέας ,ρίχνουμε τα μυρωδικά την σάλτσα το νερό και σκεπάζουμε τη χύτρα για 40 λεπτά.

Νωρίτερα έχουμε κόψει τις μελιτζάνες και τις έχουμε αφήσει σε αλατόνερο για περίπου 25 λεπτά

Τσιγαρίζουμε λίγο τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ… Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρέας στο πυρέξ και τελειώνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να μελώσει και να φύγουν τα πολλά υγρά.. χαίρομαι στους 220 βαθμούς αντιστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου