Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Σφουγγάτο Μυτιλήνης

 


Υλικά:

2 κιλά κολοκυθάκια
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζάνι δυόσμο
1 φλυτζάνι άνηθο
8 αυγά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια φέτα Μυτιλήνης
1 φλυτζάνι τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε κ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και να αποβάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα ξερά, άνηθο και δυόσμο, πιπέρι, από τυριά τη φέτα ΠΟΠ και το λαδοτύρι ΠΟΠ Μυτιλήνης (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κασέρι ή κεφαλοτύρι), 8 αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πριν, 2-3 κουταλιές φρυγανιά, 2-3 κουταλιές αλεύρι ώστε το μίγμα μας να μην είναι ούτε σφιχτό ούτε πολύ αραιό, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε στη βάση λίγη φρυγανιά (άλλοι ρίχνουν λίγο αλεύρι), απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40-50 λεπτά… ώσπου να πάρει χρώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου