Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο


 

ΥΛΙΚΑ
Σπανάκι
1 μάτσο ανιθο, μαϊντανό, σέσκουλα, μυρώνια , καυκαληθρες
Πρασσά
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
Λίγο τραχανά
Φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Στιβουμε πολύ καλά το χοντροκομμένο σπανάκι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα Πρασσά, τα κρεμμύδια τη φέτα, το λάδι, τον τραχανά για να τραβήξει τα υγρά κ το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Σ ένα ρηχό ταψί που το έχουμε λαδωσει βάζω 2 χειροποίητα φύλλα τσαλακωμενα, όπου πρώτα τα έχουμε λαδωσει με το κάτω φύλλο να προεξέχει. Ύστερα ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντας τη κ μετά τα άλλα 4 φύλλα τσαλακωμενα αφού πρώτα τα λαδωσουμε κ κλείσουμε σε κοθρο το κάτω φύλλο. Χαράζουμε την πίτα λαδωνουμε ελαφρώς κ ραντίζουμε με νεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα στην κάτω σχάρα.

Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου