Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Γαυροκεφτέδες

Υλικά

Για 6 άτομα

Βασικά συστατικά


  • 2 κιλά γαύρος
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • ½ λίτρο σπορέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/3 κουταλιάς της σούπας πιπέρι λευκό
  • ½ κιλό αλεύρι

Διαδικασία

Αφού καθαρίσουμε το γαύρο (κεφάλι, κόκκαλο, ουρά) τον ψιλοκόβουμε, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό).
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, πλάθουμε τις κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο σπορέλαιο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν ροδίσουν, είναι έτοιμοι για φάγωμα!
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου