Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πεταλίδες με τα κρεμμύδια

Πεταλίδες με τα κρεμμύδια
ΥΛΙΚΑ

1 κ. Πεταλίδες με το κέλυφος
2 ξερά Κρεμμύδια
3 φρέσκιες Ντομάτες
½ ποτ. Λευκό Ξηρό Κρασί
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι & Πιπέρι
Λίγο κόκκινο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις πεταλίδες έτσι όπως είναι με το κέλυφος σε καυτό νερό για να αποκολληθούν. Όταν ξεκολλήσουν όλες οι πεταλίδες σουρώνουμε το καυτό νερό και ξεχωρίζουμε το φαγητό τους από τα κελύφη. Πιέζουμε ελαφρά τις πεταλίδες στο σουρωτήρι, για να βγάλουν όσο περισσότερο νερό γίνεται. Δεν τις ξεπλένουμε για να έχει το φαγητό μας άρωμα ιωδίου. Κρατάμε τον σουρωμένο ζουμί για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Ψιλοκόβουμε δύο κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πεταλίδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν πέντε λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το χυμό μιας ντομάτας και δύο κουταλιές από το ζουμί των πεταλίδων. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου