Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά
 1/4 κούπας λάδι
 1/2 κούπα κρεμμυδάκια φρέσκα
 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
 3-5 μεγάλα καλαμάρια
 1/2 κούπα βρασμένο ρύζι
 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα σε κύβους
 1 πιπεριά Φλώρινας ψιλοκομμένη
 1/4 κούπας άνηθο ή μαϊντανό
 2 κουταλιές λεμόνι
 1/4 κούπας λάδι
 αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο και το πιπέρι και σωτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει. Βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (Κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά). Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο λάδι. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα. ΄Οταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου