Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά
 1 κολοκυθάκι
 2 μέτριες μελιτζάνες σε κομματάκια
 3/4 κούπας λάδι
 1 κιλό φιλέτα από κοτόπουλο (στήθος και μπούτι), χωρίς κόκκαλο
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, σε κομματάκια
 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά σε λωριδίτσες
 αλάτι και πιπέρι
 300 γρ. κριθαράκι
 1 1/2 κούπας ζεστό νερό
 1 κούπα τριμμένη κίτρινη μαλακιά κεφαλογραβιέρα
Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση
Κόψτε το κολοκυθάκι σε φέτες και τηγανίστε τες ελαφρά. Αλατίστε τις μελιτζάνες κι αφήστε τες να σταθούν 1 ώρα σε τρυπητό. Ξεπλύντε, στύψτε τες και τηγανίστε τες ελαφρά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τα 2/3 του λαδιού επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά, να μαραθούν. Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κολοκύθι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσουν τα υλικά. Σ' ένα μικρό τηγάνι, βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κριθαράκι ανακατεύοντάς το μερικά λεπτά επάνω σε δυνατή φωτιά. Αδειάστε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέστε το νερό, σκεπάστε κι αφήστε το να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει και να πιεί όλο το νερό. Αν θέλετε, αδειάστε το φαγητό σε πυρίμαχη πιατέλα, πασπαλίστε το με το τριμμένο τυρί και βάλτε το κάτω από το γκριλ 7'-8', ώσπου να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί. Σερβίρετέ το αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου