ΥΛΙΚΑ
6
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ
2 ΞΕΡΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1
ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
250γρ
ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
½
ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
250γρ
ΦΕΤΑ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ ΣΕ ΤΡΙΜΜΑΤΑ
½
ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1
ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ Ή ΠΛΙΓΟΥΡΙ Ή ΡΥΖΙ
2 ΑΒΓΑ
ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
ΑΛΑΤΙ -
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΖΥΜΗ
700γρ
ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
200γρ
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
½
ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΨΙΛΟΤΡΙΜΜΕΝΟ Ή ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΝΕΡΟ ΟΣΟ
ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ½ ΠΟΤΗΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΜΠΟΛ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ
ΨΙΧΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΑΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ
ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ
ΚΑΛΑ, ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΛΑΣΤΗ. ΤΗΝ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ, ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ
ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ, ΤΙΣ
ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 3 – 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ºC ΓΙΑ 10΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΩΜΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ
ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΓΙΑ
7΄– 8΄ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΓΙΑ 4΄- 5΄ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10΄ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟ
ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ
ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ
ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΒΓΑ. ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΗΧΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΠΙΤΑ Nº 36 ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ 2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ
ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΤΟΥ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ
ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΧΕΙ. ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΚΟΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΙΤΑ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ
ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ 2 -3 ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ
ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ,
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 50΄ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ 1 ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου