Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά παραγωγής
• 1 φλ. σπορέλαιο
• 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. καρότο ξυσμένο
• 1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
• 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
• 1/3 φλ. κονιάκ
• 1 κουταλάκι γλ. κανέλα
• ελάχιστη σόδα
• 3 φλ. φαρίνα Αλλατίνη

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ δουλεύουμε λίγο το σπορέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε κονιάκ, σόδα, μήλο, καρότο, κανέλα και τα καρύδια. Τελευταία τη φαρίνα Αλλατίνη απλά για να αναμειχθεί.
3. Το μοιράζουμε σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.
4. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου