ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΧΙΩΤΙΚΑ.. ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κιλό ντομάτες
2 φέτες ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο % κούπα βαλα
½ κούπα λάδι
½ κούπα κρασί
1 κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι.
Μερίδες 6
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τον κιμά με την ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη
στο γάλα, το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο, το αυγό και αλατοπίπερο.
Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα χοντρά μπαστουνάκια. Ζεσταίνετε σε μεγάλο
τηγάνι το λάδι και σωτάρετε τα σουτζουκάκια.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε τις ντομάτες λιωμένες με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη
και μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε τα σουτζουκάκια και το κρασί.
Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με πατάτες πουρέ ή πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου