Υλικά :
500γρ. Κιμά ( μοσχαρίσιο )
2 Κριθαροκούλουρα ( αλεσμένα )
2 Κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα )
1 Αυγό
2 σκελίδες Σκόρδο ( σε πολτό )
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
3 κ.σ. Μαϊντανό
1 κ.σ. Δυόσμο
1κ.γ. Ρίγανη ( φρέσκια )
Αλάτι-Πιπέρι-Κύμινο-Πάπρικα καπνιστή
Αλεύρι και Σουσάμι ( για το πανάρισμα )
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο σκεύος, βάζω όλα τα υλικά και ζυμώνω καλά για να ενωθούν. Αφήνω να “ξεκουραστούν” για λίγη ώρα και μετά πλάθω σε μικρά κεφτεδάκια. Πριν τα τηγανίσω σε καυτό λάδι, πανάρω μερικά με σουσάμι και τα υπόλοιπα με αλεύρι. Τα συνοδεύω με έτοιμες πίτες που έχω ζεστάνει στον φούρνο, με δροσερή μαϊντανοσαλάτα* και με γιαούρτι “σκορδομυριστό”
Για την μαϊντανοσαλάτα, ψιλοκόβω ένα ματσάκι μαϊντανό, 1/2 ματσάκι δύοσμο και 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Προσθέτω 2 τομάτες, 1/2 αγγούρι, 1 κόκκινη πιπεριά (όλα σε κύβους), 1/2 φλυτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο, αλάτι-πιπέρι. Ραντίζω με ελαιόλαδο και λεμόνι και τα ανακατεύω καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου