Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Φραουλένια τάρτα με κρέμα

Υλικά για την ζύμη
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ.ζάχαρη
200 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
Κρέμα
120 γρ.ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 βανίλια
150 γρ.(1/2 κούπα) ξινή κρέμα (sour cream)
( χρησιμοποίησα creme fraiche)
Σάλτσα φράουλας
500 γρ. φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
60 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το βούτυρο και το αυγό χτυπημένο. Ζυμώνουμε ελάχιστα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με άμμο.
Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη.
Αδειάζουμε σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ. και πατάμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Καλύπτουμε την τάρτα με διαφανή μεμβράνη και την γεμίζουμε με αρκετό ρύζι ή φασόλια για να μπορέσει να κρατήσει το σχήμα της.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Φτιάχνουμε την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς κι αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα στο αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο στην φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε την ξινή κρέμα και κτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή μπλέντερ, ώστε να γίνει λεία.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην κρύα πλέον τάρτα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την σάλτσα φράουλας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, παίρνουμε το 1/3 από αυτές και τις κάνουμε πολτό με ένα ράβδο μπλέντερ. Ρίχνουμε το νερό μέσα στον πολτό και τον βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ, το αφήνουμε να πήξει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Κόβουμε στην μέση τις υπόλοιπες φράουλες και τις ανακατεύουμε μέσα στην κρύα σάλτσα.
Τακτοποιούμε τα κομμάτια της φράουλας πάνω στην επιφάνεια της κρέμας, περιχύνουμε γύρω γύρω με ένα μέρος της σάλτσας και κρατάμε λίγο, αν θέλουμε, για το σερβίρισμα.

Καλή Επιτυχία... ♥
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου