Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ


ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ

1-1 1/2 κιλό φρέσκα ψάρια (δράκαινα, καπόνια, σκορπίνα κλπ)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνη
4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
3 ντομάτες
λεμόνια (φέτες και χυμό)
αλάτι
ρίγανη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμυδι σε ροδελες (προαιρετικά)
1 κούπα κάπαρη (προαιρετικά)
Σκόρδο
Ντομάτες
Στρώνουμε τις πατάτες στη γάστρα.
Βάζουμε απο πάνω τα ψάρια.
Έπειτα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, από πάνω το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρά και αν θέλουμε βάζουμε την κάπαρη.
Συνεχίζουμε βάζοντας τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
'Επειτα στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας επάνω από τα προηγούμενα και επάνω από αυτές μια στρώση με ροδέλες πατάτας.
Στη συνέχεια βάζουμε επάνω από την στρώση αυτη ροδέλες λεμονιού .
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με μπολικο χυμό λεμονιού, βάζουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στις αντιστασεις στους 180 βαθμούς Κελσιου για 1 με 1 ώρα και 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου