Κεφτεδάκια με σάλτσα Tagine
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- Σάλτσα tagine:
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- Μισή κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- Μισή κ.σ. γκαράμ μασάλα
- Μισή κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- Μισή κ.σ. κορίανδρο σε σκόνη
- 1 x 400 γρ κονσέρβα ντοματάκια σε κομματάκια
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας
- 1 κ.σ. μέλι
- Κεφτεδάκια:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 125 γρ κιμάς κοτόπουλο
- 125 γρ κιμάς μοσχάρι
- 30 γρ θρυμματισμένο ψωμί
- Μισό κύβο ζωμό κοτόπουλου, καλά διαλυμένο
- Μισή κ.σ. κομμένο κορίανδρο
- 1 κρόκο αυγού
- 200 γρ μακαρόνια ή ρύζι
- Έξτρα κορίανδρο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Λατρεύω τον συνδυασμό γεύσεων σε αυτό το tagine, το οποίο είναι ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή πιάτο.
- Τα κεφτεδάκια είναι από κοτόπουλο και μοσχάρι, το οποίο τους δίνει μια υπέροχη ελαφριά υφή και δεν τα τηγανίζω, αλλά τα βουτώ στη σάλτσα για να μαγειρευτούν.
- Αυτή είναι μια από τις συνταγές που θα βρείτε στη νέα μου εφαρμογή 'Βασικός οδηγός για τάισμα μωρών και μικρών παιδιών' που θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες.
- Πρόκειται για ένα καταπληκτικό πιάτο για όλη την οικογένεια και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δώσετε στο παιδί σας να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές γεύσεις, όσο είναι ακόμη μικρό.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (καλό θα ήταν να σοτάρετε εδώ δύο κρεμμύδια και μετά να χρησιμοποιήσετε το ένα για τη σάλτσα και το άλλο για τα κεφτεδάκια).
- Προσθέστε το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Σοτάρετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά και τηγανίστε για ένα λεπτό.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέστε τα καρυκεύματα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και η κολοκύθα.
- Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Βάλτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ανακατέψτε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε τα καρυκεύματα.
- Σχηματίστε 20 μπαλάκια.
- Φέρτε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και έπειτα ρίξτε τα κεφτεδάκια σε μονή στρώση.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά ή έως ότου έχουν μαγειρευτεί πλήρως.
- Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μακαρόνια ή το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώστε τα.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια ή ρύζι και πασπαλίστε με λίγο έξτρα κορίανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου