Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
  1. Σάλτσα tagine:
  2. 1 κ.σ. λάδι
  3. 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 150 γρ κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  5. Μισή κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  6. Μισή κ.σ. γκαράμ μασάλα
  7. Μισή κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  8. Μισή κ.σ. κορίανδρο σε σκόνη
  9. 1 x 400 γρ κονσέρβα ντοματάκια σε κομματάκια
  10. 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  11. 1 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας
  12. 1 κ.σ. μέλι
  13. Κεφτεδάκια:
  14. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  15. 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  16. 125 γρ κιμάς κοτόπουλο
  17. 125 γρ κιμάς μοσχάρι
  18. 30 γρ θρυμματισμένο ψωμί
  19. Μισό κύβο ζωμό κοτόπουλου, καλά διαλυμένο
  20. Μισή κ.σ. κομμένο κορίανδρο
  21. 1 κρόκο αυγού
  22. 200 γρ μακαρόνια ή ρύζι
  23. Έξτρα κορίανδρο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
  1. Λατρεύω τον συνδυασμό γεύσεων σε αυτό το tagine, το οποίο είναι ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή πιάτο.
  2. Τα κεφτεδάκια είναι από κοτόπουλο και μοσχάρι, το οποίο τους δίνει μια υπέροχη ελαφριά υφή και δεν τα τηγανίζω, αλλά τα βουτώ στη σάλτσα για να μαγειρευτούν.
  3. Αυτή είναι μια από τις συνταγές που θα βρείτε στη νέα μου εφαρμογή 'Βασικός οδηγός για τάισμα μωρών και μικρών παιδιών' που θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες.
  4. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό πιάτο για όλη την οικογένεια και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δώσετε στο παιδί σας να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές γεύσεις, όσο είναι ακόμη μικρό.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (καλό θα ήταν να σοτάρετε εδώ δύο κρεμμύδια και μετά να χρησιμοποιήσετε το ένα για τη σάλτσα και το άλλο για τα κεφτεδάκια).
  6. Προσθέστε το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Σοτάρετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ.
  7. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τηγανίστε για ένα λεπτό.
  8. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
  9. Προσθέστε τα καρυκεύματα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και η κολοκύθα.
  10. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  11. Βάλτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
  12. Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  13. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ανακατέψτε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε τα καρυκεύματα.
  14. Σχηματίστε 20 μπαλάκια.
  15. Φέρτε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και έπειτα ρίξτε τα κεφτεδάκια σε μονή στρώση.
  16. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά ή έως ότου έχουν μαγειρευτεί πλήρως.
  17. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μακαρόνια ή το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώστε τα.
  18. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια ή ρύζι και πασπαλίστε με λίγο έξτρα κορίανδρο.