Λαχταριστά και εύκολα τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας!
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- 500 γρ. τορτελίνια με κρέας η τυρί
- 700 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 φύλλα δυόσμου κομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο θυμάρι
- 15 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι – Πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα φλέικς
- Φύλλα βασιλικού (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα τορτελίνια, ακριβώς στο χρόνο που αναγράφουν στη συσκευασία τους, και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει.
- Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Ρίχνουμε τα φλέικς της παρμεζάνας όταν είναι ακόμη ζεστό το φαγητό μας για να κρατήσει το άρωμα του τυριού.
- Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου