Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΠΛΕΣ





 Υλικά : 6 αυγά2 φλυτζάνια του καφέ λάδι2 φλυτζάνια του καφέ αλυσίβα2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκαλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη)λάδι αγνό χωρίς οξέαμία πρέζα αλάτιΓια το σιρόπι :2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη2 φλυτζάνια τσαγιού νερόκανέλλα ξύλοΓια το πασπάλισμα :Καρύδι τριμμένο 2/3αμύγδαλο τριμμένο 1/3κανέλλα τριμμενησησάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο.Εκτέλεση :Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.Ανοίγουμε φύλλα χοντρά (2 χιλιοστά περίπου) και τα κόβουμε λουρίδες πλατειές έως 15 πόντους μήκος και 4-5 φάρδοςμε το ειδικό ροδάκι.Όταν το λάδι κάψει καλά στην φριτέζα κάνουμε τα κομμάτια φιόγκους πιέζοντας τα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα, τόσο όσο να βράζουν άνετα.Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα ετοιμάσει το σιρόπι με το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και την κανέλλα ξύλο και όταν βράσει τα ξαφρίζουμε.Όταν καθαρίσει το αφήνουμε και σιγοβράζει.Με μία τρυπητή κουτάλα τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην πιατέλα. Εκεί τις πασπαλίζουμε με τα καρυδοαμύγδαλα που έχουμε ήδη αλέσει κα ανακατέψει μαζί με το καβουρδισμένο σουσάμι και την κανέλλα σκόνη.Σημειώσεις :α)Οι δίπλες μπορούν να γίνουν σε πολλά σχέδια , ανάλογα με τις ικανότητες ή την φαντασία μαςβ)Η αλυσιβα γινεται με καθαρή στάχτη. Βράζουμε όση θέλουμε για λιγο, την αφήνουμε να κατασταλάξει για 24 ώρες και πέρνουμε το νερό με προσοχη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου