Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



 Υλικά :
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 φλιτζάνι λευκό κρασί1 φλιτζάνι ζάχαρηΑπό 1 κουταλιά  κανέλλα και γαρύφαλλο2 κουταλάκια μπέικιν  πάουντερ1 κουταλάκι σόδα ½ κιλό αλεύρι1 ποτήρι νερόΛάδι για το άλειμμα του ταψιούΣουσάμι για πασπάλισμαΆσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά) Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
Σε μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μίγμα να γίνει  λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σουσάμι. Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει  η φανουρόπιτα, την κόβουμε σύμφωνα με την παράδοση σε 40 μικρά κομμάτια και αν  θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου