Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πολίτικο γλυκό με κρέμα


(για 8-10 άτομα)

Για την κρέμα:
650 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
140 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
60 γραμμ. νισεστέ

Για το σιρόπι:
300 ml νερό
300 γραμμ. ζάχαρη

Για τη βάση:
75 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
250 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml γάλα
2 αυγά
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γραμμ. τρίμμα καρύδας
λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:
Κρέμα: Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις σφίξει η κρέμα την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστό το χαράζουμε σε κομμάτια, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε αρκετή ώρα για να το απορροφήσει.

Συναρμολόγηση: Με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα στα σιροπιασμένα κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
(Μπορούμε να βάλουμε την κρέμα στη βάση από νωρίς και να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου