Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ζαρκάδι με κάστανα

Περιγραφή

Κυνήγι με τη γήινη γεύση του κάστανου.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό ζαρκάδι
  • 600 γρ. κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας (+ 1 κ.σ. ντοματοπελτέ)
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4-6 καρφάκια γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Για τη μαρινάδα:
  • 2 ποτήρια του νερού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γλ. δενδρολίβανο αποξηραμένο (ή 1 κλωναράκι φρέσκο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το ζαρκάδι σε μερίδες και το μαρινάρουμε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ(σκεπασμένο στο ψυγείο). Αφου μαριναριστεί το στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το τριμμένο κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ζαρκαδιού και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα καρότα, τον χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ, καθώς και τόσο χλιαρό νερό, όσο να καλυφθεί το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 1 και 15 λεπτά ως 1 και μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα ελέγχουμε, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.
  5. Ρίχνουμε τα κάστανα, προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου