Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • Καθαρισμένες καρδιές από 4 αγκινάρες
  • 6-8 κριθαρομπουκιές ή 2 κομμάτια από ντάκο ή άλλο κριθαρένιο παξιμάδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες ή 8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 8-10 ελιές της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • Αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα τοποθετούμε στο πάτο ενός μπώλ σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και με το ενα τρίτο της κομμένης τομάτας. Χτυπαμε μαζί 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μαζί με αλατοπίπερο και την ρίγανη για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε τις υπόλοιπες τομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τις ελιές. Κόβουμε τις αγκιναροκαρδιές σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα παξιμάδια. Προσθέτουμε το μείγμα τις ντομάτας από πάνω. Γαρνίρουμε με τις λεπτές φέτες γραβιέρας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου