Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ (Για 12 αγκινάρες):
  • 1 ½ φλ. Γαλέτα
  • ½ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλ. Μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 16 μεγάλες αγκινάρες κατεψυγμένες (καρδιές)
  • ½ - 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε τη γαλέτα με την κεφαλογραβιέρα, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, το βασιλικό, το προσιούτο και το καπνιστό τυρί και λάδι. Καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι. Γεμίζουμε τις αγκιναροκαρδιές με το παραπάνω μείγμα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί έτσι ώστε να κάθονται σφιχτά δίπλα-δίπλα η μια αγκινάρα με την άλλη, σε μια στρώση. Ρίχνουμε λίγο ζωμό μέσα στο ταψί. Περιχύνουμε τις αγκινάρες με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι τρυφερές. Ξεσκεπάζουμε το ταψί τα τελευταία 5-7 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα η γέμιση. Σερβίρουμε ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου