Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Μπουρεκάκια με κιμά








500 γρ. κιμά
500 γρ. φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ξερά
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 ντομάτες χυμός
1 Φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Φλ.τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κιμά.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το χυμό της ντομάτας και τη δάφνη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τον κιμά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε λωρίδα.
Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και
τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε τα μπουρεκάκια σε μέτριο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 20 - 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου