Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ντοματοκεφτέδες








Καιρός για μυρωδάτους και αφράτους ντοματοκεφτέδες. Εύκολοι και οικονομικοί, είναι ένας νοστιμότατος μεζές.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κιλό ντομάτες
1 φλ. λάδι
2  σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Βάζουμε τις ντομάτες σε μια λεκάνη και δουλεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν ένας αραιός πολτός. Μόνο έτσι μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε γιατί χρειαζόμαστε το φλοιό τους για να δώσει γεύση.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά στο τέλος για να δέσει ο πολτός μας. Το πιθανότερο είναι να μη χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τον πολτό λίγο λίγο. Σε κάθε τηγάνισμα δε βάζουμε πάνω από 6 κουταλιές.
Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά και από τις δύο μεριές και αφήνουμε να βγάλουν το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου